Snorkling – Sjælland

Øst Sjælland
Helsingør: Syd for Helsingør færgehavn er fine ålegræsområder, her kan være masser af fladfisk, men også kraftig strøm. Øresund: Der er mange steder langs Øresunds kyst, hvor der er ålegræs. Ålegræsset gemmer på mange dyr og planter. Og til tider – ål. Fx ved Svanemølle strand. Lynetten: Et godt beskyttet sted for mange vindretninger. Masser af krabber og kutlinger. Altid et par fladfisk, og indimellem torsk, multer. Havhexen ved Amager strand er et besøg værd, der kan du øve og lege neddykninger mellem ringe og rør.
Stevns og Møns Klint: Der er flere steder at tage ud. F.eks. ved Gl. Højerup Kirke. Flot kridtbund, med bevoksning af mørke tangplanter. i forårsmånederne er der gode chancer for at se stenbider. Der kan findes vættelys og andre sjove forsteninger.

Nordlige Sjælland
Hornbæk, Gilleleje, Rågeleje, Liseleje: Hele nordkysten er dækket af sandbund. Indimellem er store sten helt inde på det lave vand. Gode muligheder for at se tangnål, tunger, rødspætter, skrubber. Sjællands Odde: Sten med masser af tangbevoksning. Nede i tangen ses et mylder af liv.

Vestlige Sjælland
Isefjorden: Mange gode steder, med ålegræsbevoksning. Specielt i sensommeren kan der være mange store, orange søpunge. Røsnæs, Reersø: Flot bevoksning inde på lavt vand, masser af pighvarre, ising, skrubber og rødspætter på lidt dybere vand.

Se også beskrivelserne af:
– snorklesteder rundt om Jylland
– snorklesteder rundt om Fyn
– snorklesteder rundt om Bornholm