Snorkleudstyr

Snorkling er på mange måder en enkel aktivitet. Du behøver bare maske og snorkel for at komme igang. Hvis du skal lidt omkring, er et par finner (eller svømmefødder som de også kaldes) en god idé. Bliver du optaget af verden under overfladen, bliver det hurtigt rart at have en våddragt på også.

Maske og snorkel

Masken
Det er vigtigt at masken sidder godt og tæt. Den skal ikke føles ubehagelig at have på, og må gerne give dig et godt udsyn. I gamle dage var siderne og stropperne af mørk gummi, men de fleste laves nu af tranparant silicone – og det giver mere lys.

  • Det er også muligt at købe maske med styrke i glasset

Snorkel
Snorklen tillader dig at trække vejret mens du kigger under vandet. Det er vigtigt at snorklen passer til din lungevolumen, og børn skal derfor have en juniorsnorkel og må IKKE bruge en voksen-snorkel, da det kan være at de ikke kan skifte al luften ud ved hvert åndedrag.

Snorkler fås med eller uden ventil. Dem med ventil er lidt lettere at puste vand ud af, hvis du har været neddykket eller har fået lidt vand i snorklen. En snorkel uden ventil har tilgengæld færre ting der kan bøvle, så som at der kommer lidt sand i ventilen og så siver der vand ind. Det er dog i høj grad en smagssag, og der er mennesker der sværger til begge dele.

  • Nogle snorkler har beskyttelse mod vandsprøjt i toppen

Du støtter snorkling.dk – hvis du benytter nogle af nedenstående links for at komme til en hjemmeside, hvor du kan købe godt snorkle udstyr.