Hvad ser man på snorkleturen?

Nogle gange kan det godt se ud som om der ikke er meget liv når du stikker hovedet under vandet. – Hvis du har prøvet at snorkle på ferier, er du vant til at se en masse fisk og bevægelse i vandet. Det oplever vi knapt så meget af i Danmark.

Dyr – Der ER liv! – Du skal bare indstille synet, så du får øje på det. Kig for eksempel under tangplanter, på sten eller andre hårde overflader. – Her sidder der masser af dyr! – Kender du dyrene?

– Du kan med fordel købe det populære hæfte “Dyr og planter ved vores kyster – en snorkelguide til livet på lavt vand” der koster kr. 69,00. Det kan købes i boghandlere, dykkercentre og visse camping-pladser og havnekiosker

Planter – Havets tangplanter er ikke rigtige planter, men en speciel gruppe alger som sidder fast på hårde overflader. De har altså ikke rødder, stængel og blade. Ofte er de heller ikke grønne ligesom planter på landjorden.
Der er kun en velkendt plante som lever i havet omkring Danmark. Det er ålegræsset, som ofte findes i fjordene på lavt vand. I hæftet “Dyr og planter ved vores kyster – en snorkelguide til livet på lavt vand” kan du læse mere om de forskellige tangplanter