360 graders videokamera under vand

Jeg har længe gerne ville lege med at filme med 360 graders kamera under vand. Endelig fik jeg mulighed for at teste et videokamera designet til at tage 360 graders video – 360fly (som var min fødselsdaggave til mig selv).
Jeg har tidligere eksperimenteret med et speciel designet hus til GoPro, men det viste sig ikke at holde 100% vandtæt, så efter 5 minutter måtte forsøget opgives – æv. Det var for et par år siden, da jeg begyndte at lave Slow-TV videooptagelser – altså videoer, hvor kameraet står på bunden gennem længere tid, så det indfanger nogle af alle de dyr og deres adværd, som ikke kan iagtages når man kommer ”buldrende” gennem vandet med højlydt vejrtrækning gennem snorklen og finne-plask.
Fx kunne det være fedt at se denne barracuda ude til siderne (se et par minutter inde i videoen)

Du kan se flere eksempler på Slow-TV her.

Det lille 360fly 4K kamera er ret fikst. Enkelt at betjene, og med få steder der kan komme vand og støv ind, da det er helt indelukket, opladning og data overførsel foregår via en ekstern holder, som følger med kameraet. Undervandshuset har standard skruehul, så det passer lige på en tripod. Umiddelbart kunne jeg ikke bruge den medfølgende app, da min ”snorkle-smartphone” er en gammel version. Men det er egetlig også lige meget, da man ikke kan livestreame under vandet…

Herunder er en test i Svanemøllebugten, hvor der er en stime lubbe/sej (?) der svømmer rundt ved kameraet – super sjovt.

LIdt kedeligere forsøg I Kattegat. Der kommer kun savgylte forbi…

Det er tydeligt at direkte solskin på toppen af lensen giver relative mørke optagelser ud til siderne, så fremover vil jeg prøve på overskyede dage (dem har vi nok af) og det er også tydeligt, at kameraet skal plaeres så langt nede mod bunden som det er muligt, for at få aktivitet på bundet fanget ind.

Men det bliver ikke sidste gang at der skal snorkles med 360 graders videokamera …