Tjekliste – få pakket rigtig til snorkleturen

Forbered din snorkletur – brug en tjekliste
Det er altid en god ide at have en tjekliste enten på papir, digitalt eller i hovedet – for at sikre at man har fået det hele med, inden man smækker døren bag sig. Jeg HAR stået i vandkanten med dragten på, og pludselig opdaget, at jeg slet ikke har fået masken med – og det var på en tur til Sverige (!)
Der er ikke noget værre end at have set frem til en tur i vandet, afsat dagen, brugt tid og kræfter på at komme til kysten – og så have spildt al den tid …
I mange år havde jeg derfor en printet liste i en plastiklomme, som jeg trak frem – hver gang – inden jeg tog af sted. I dag tager jeg lige 30 sekunders pause, hvor jeg forestiller mig, at jeg tager alt udstyret på,  og samtidig ser at det hele rent faktisk ligger fremme på gulvet eller i tasken. – Inden afgang til vandet.
Jeg vil foreslå at du gør det samme. Lidt afhængig af hvor du skal hen – til kysten, ud på en båd, på rejse – og hvad du har tænkt dig at lave – jage, fotografere, indsamle krabber – har du brug for lidt forskelligt udstyr på turen.
Ud over maske, snorkel og finner, er der en masse andet som du skal have med, bør have med, eller som er godt at have med…

udstyr til snorkling - ABC

Det grundlæggende udstyr til snorkling – ABC udstyret – maske, snorkel og finner – er minimum – men der er meget mere som skal med for at få en god tur …

Jeg har samlet min pakkeliste i en fil, som du er velkommen til at bruge. Du kan få den og et par andre gode råd, ved at skrive dig op herunder.